"Als je ouder wordt moet je al je gewrichten en spieren in beweging houden”, aldus 55-plus sporter Cor in een filmpje (foto: SHe Fotografie). Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Ontdek het sportaanbod voor 55-plussers in de gemeente

Sport 971 keer gelezen

Veel sportverenigingen in de gemeente bieden sportmogelijkheden voor 55-plussers. Hier wil SenW aandacht aan besteden met een reeks korte documentaire-achtige filmpjes. De campagne is deze maand van start gegaan en loopt tot en met december.

Sport en bewegen is voor Iedereen belangrijk maar zeker ook als 55-plusser. Het is goed voor je gezondheid, zowel fysiek en mentaal, het biedt bovendien ook sociale voordelen. De gemeente heeft een ruim aanbod in 55-plus sportmogelijkheden. Veel verenigingen bieden een speciale sportvorm voor deze doelgroep aan, waaronder de ‘Old Stars’ sport variant.

Er zijn zeven verschillende mini-documentaires gemaakt. In ieder filmpje zie je een andere sport voorbij komen met als gemeenschappelijke boodschap ‘sporten als 55-plusser kan heel goed, kijk maar hoe wij het doen’. De filmpjes hebben elk een eigen thema, zoals: bewegen met lichamelijk ongemak, het belang van bewegen om je spieren te onderhouden, gezellig samen sporten, sporten om de hoek, iemand die nog nooit eerder gesport heeft, iemand die op hoge leeftijd nog heel fit is en speciaal gecreëerd sportaanbod.
De filmpjes zijn te zien op het YouTube kanaal van SenW, via de playlist Sport aanbod 55-plus in Leidschendam-Voorburg en via senw-lv.nl/vijfenvijftigplus-sporten.

Uit de krant