De Walking voetballers van SEV moesten op doelsaldo de winst laten aan Zoetermeer (foto: pr SEV).
De Walking voetballers van SEV moesten op doelsaldo de winst laten aan Zoetermeer (foto: pr SEV).

Zoetermeer wint Wim Jansen WF voetbaltoernooi

Sport 645 keer gelezen

Leidschendam - Het was een opmerkelijke start van het walking voetbal toernooi dat bij SEV is vernoemd naar de recent overleden Wim Jansen. Hij was inspirator voor deze vorm van voetbal bij SEV en bleef hierbij ook de laatste jaren zeer betrokken. 

Ongebruikelijk voor een voetbaltoernooi was de start met taart. De familie van Wim zorgde hiermee voor een hartverwarmende sfeer. SEV-commissielid Hans Verhagen droeg hieraan bij met een toespraak die bij de aanwezigen herinneringen opriep.

Het toernooi werd gespeeld zonder scheidsrechters wat een duidelijke plus betekent in het spelplezier van de voetballers. Niet zelden namelijk, hebben scheidsrechters – op wat oudere leeftijd – tijdens toernooien de neiging de hoofdrol naar zich toe te trekken door elke versnelling in de bewegingen af te fluiten, wat dan ten koste gaat van de dynamiek. Door gewoon te voetballen, zij het wat trager, wordt het voetbal aantrekkelijk voor de 60-plussers en ontstaat een leuke balans onder de deelnemers. 

Het toernooi waaraan naast twee teams van SEV werd deelgenomen door ADO pensionado’s, RKAVV Leidschendam, Zoetermeer en Vredenburch werd uiteindelijk gewonnen door Zoetermeer met minimale voorsprong in doelpuntensaldo op RKAVV. Het toernooi eindigde in feeststemming. Zo zal naamgever van het toernooi het graag hebben gezien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant