Wilhelmus (za.) wint inhaalduel

di 24 nov 2009, 11:51 Sport 8 keer gelezen

Voorburg - Vierdeklasser Wilhelmus won zaterdag haar inhaalcompetitiewedstrijd bij Celeritas. Het werd 1-7 door doelpunten van Michael Sanderson (3), Martin Gillen, Peter Legget, een eigen doelpunt en keeper Marco Bonato uit een strafschop.

De terugkeer van de van de Mexicaanse griep herstelde trainer Ruud van Zuijlen langs de lijn werd door zijn spelers ludiek opgepakt. ?Ik kreeg een sombrero, nepsnor en tequila van ze cadeau. Zo?n grap kan ik wel waarderen en we hebben er erg met z?n allen om gelachen.?

Binnen 20 seconden stond het al 0-1. Tot 1-2 ging het nog redelijk gelijk op, maar daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen uit een boom. Het elftal permitteerde zich zelfs Marco Bonato naar voren te sturen om een penalty te nemen. Van Zuijlen: ?Daar is geen overleg met mij over geweest en het gebeurt eigenlijk nooit, maar het was wel apart. De tussenstand leende zich er ook voor.?

Hij gunde Bonato het ook. ?Marco is zich bewust van het keepersprobleem dat we hebben. Eigenlijk hadden meerdere spelers al een weekend in hun eigen buitenland gepland, omdat het een inhaalweekend betrof, maar Marco ging niet op familieweekend naar Itali? om, nota bene net hersteld van een blessure, te kunnen keepen. Ik had ook niemand anders gehad, want net als Scott McCrae en de geschorste Alberto Gonzalez was Paul Townsend het weekend wel weg. Ik vind het klasse wat Marco gedaan heeft. Hij gaat perfect met zijn verantwoordelijkheid om.?

Uit de krant