Basketballers samen in CobraNova

ma 5 okt 2009, 17:13 Sport 181 keer gelezen

Leidschendam-Voorbug - CobraNova is een nieuwe naam in basketballend Nederland. De club is resultaat van de fusie tussen het Leidschendamse Gymnova Basketball en de Cobra's van basketballvereniging (BV) Voorburg.

Afgelopen zaterdag gaf sportwethouder Gregor Rensen in sporthal ForumKwadraat het offici?le startschot voor de nieuwe basketballvereniging in Leidschendam-Voorburg.

De twee verenigingen waren beiden apart al meer dan 45 jaar actief in Leidschendam en Voorburg. BV Voorburg is een basketballvereniging met een roemrucht verleden. De dames in de eredivisie behaalden ooit het landskampioenschap onder leiding van voormalig international Anita Blang?, de oudere zus van voormalig volleybalinternational en huidig volleybalbondscoach Peter Blang?.

De heren speelden eveneens in de eredivisie met als bijnaam Voorburg Cobra's. Gymnova Basketball uit Leidschendam had als thuishonk sportcentrum de Fluit in Leidschendam. Bij die club lag de nadruk meer op gezamenlijke sportbeleving. Sport en gezelligheid gingen hand in hand. Gymnova verouderde en verkleinde. BV Voorburg werd jonger, maar zag ook dat de hoogtijdagen wat betreft het aantal leden voorbij zijn.

Trots

Rensen, die na het offici?le startsein het eerste exemplaar van het nieuwe CobraNova tenue met nummer 1 mocht ontvangen, benadrukte in zijn toespraak trots te zijn op het initiatief van de beide basketballverenigingen met elkaar te zijn gaan fuseren.

CobraNova is het eerste resultaat van de uitvoering van de door de gemeente in de Nota Binnensporten neergelegde visie. Leidschendam-Voorburg wil nieuwe impulsen aan de zaalsporten geven. ForumKwadraat is de beoogde sporthal, die het basketballbolwerk in de gemeente moet worden.

odra de benodigde ruimte zal zijn gerealiseerd zullen de andere zaalsporten zich in andere sportzalen concentreren. Door de samenvoeging wordt CobraNova (350 leden) een van de grotere verenigingen in het Stadsgewest Haaglanden. Nationaal bezien is de vereniging zelfs groot te noemen. Voor meer informatie surf naar www.cobranova.nl.

Uit de krant