Forum Sport matchwinner en'kilometervreter' Scott Drabbe ondersteunt hier zijn ploeggenoot Osman Lamin (foto: Alexander Wagener).
Forum Sport matchwinner en'kilometervreter' Scott Drabbe ondersteunt hier zijn ploeggenoot Osman Lamin (foto: Alexander Wagener).

Forum Sport bezig aan goede reeks

Sport 627 keer gelezen

HVC'10-Forum Sport 0-1 (0-1)

Matchwinner: Scott Drabbe.
De Voorburgse eersteklasser heerste al bij aankomst in Hoek van Holland; in de warming-up werd het thuisscore paneel op het LED-scorebord per ongeluk stuk geschoten, de wedstrijd begon 6 minuten later omdat het uittenue door scheidsrechter Virancikli uit Rotterdam werd afgekeurd en het thuistenue later op sportpark De Rondgang arriveerde, de 1e kans in de 1e minuut voor A1-spits Leo Dijkhuizen was, en ondanks 10 man (59. 2e gele kaart Michael Jongeburger) Forum Sport glansrijk 97 minuten lang overeind bleef. "We zijn geen moment in paniek geraakt", zegt trainer Andre Lourens, die 'valse' spits Joshua Steenvoorden ("4 gele kaarten, 2 voor overtredingen en 2 voor praten. Dat laatste mag niet meer gebeuren") wegens een schorsing moest missen, wat geenszins een aderlating bleek. Aanvoerder Matthijs Seilberger: "Joshua en ik zijn dezelfde types en voelen elkaar feilloos aan. Leo is op een andere manier enorm goed. Die jongen bleef gevaarlijk, lopen en strijden. We zijn met z'n allen diep moeten gaan, maar het is gelukt!" Lourens wisselde met durf. "Matthijs de Jong zorgde weer voor balans op het middenveld, maar spits Cees Konings bracht ik voor verdediger Nychel l'Ami, omdat ik wilde dat we ver van onze eigen doel bleven spelen. De van origine spits Regilio was verdedigend koppend achterin belangrijk. In 10 minuten heeft hij wel 20 ballen moeten opruimen, toen HVC'10 opportunistisch de ballen hoog naar voren ging pompen. Alles klopte. Een heerlijk gevoel!"

Opstelling Forum Sport:
Dave Schilperoort; Mike de Graaf, Jeroen Beute, Nychel l'Ami (74. Cees Konings), Ian Baggerman; Scott Drabbe, Michael Jongeburger; Matthijs Seilberger; Osman Lamin (87. Regilio Bezemer), Leo Dijkhuizen, Christian Barros (60. Matthijs de Jong).

SEV-DoCos 3-1 (0-1)

Doelpuntenmakers: Michael Nolet, Rob van Min en Stefan Duppen.
Midweeks verloor de zaterdag derdeklasser na strafschoppen (Michael Nolet 0-1, eindstand) van SVS. Beide wedstrijden was SEV veel beter volgens trainer Frank Dobbe. "SVS speelden we van de mat en tegen DoCos creëerden we ook veel kansen. Zullen ze er nog wel ingaan, dacht ik bij mezelf. Een dosis positieve agressie en werklust hielp ons er doorheen." De competitie is belangrijker dan de bekerstrijd, vindt ook Dobbe. "Maar ik moet je zeggen dat ik wel even ziek was van de bekernederlaag. SEV is nooit verder dan de poulefase gekomen, bij mijn weten, dus had ik zeker op basis van het overwicht op de kwartfinale gerekend, maar ik kijk met vertrouwen uit naar de uitwedstrijd bij naaste concurrent UVS. Zeker als we efficiënter met de kansen omgaan, zoals we dat in de slotfase tegen DoCos deden. We creëren in ieder geval kansen. Als dat niet het geval zou zijn geweest wordt het ernstig. Ik raak niet zo gauw in paniek."

Leidsche Boys-Wilhelmus (za.) 1-0 (0-0)

Het in oktober gestaakte duel werd uitgespeeld. Wilhelmus-voorzitter van de internationale sectie was 'not amused' met het resultaat. "Het waren enorm teleurstellende 25 minuten, waarin wij meer kansen kregen. Hun enige schot op doel was meteen raak." Smaakmaker Hakiem Gafaar viel geblesseerd uit. De in Atiraw (Kazakhstan) wonende en werkende oud keeper Marco Bonato was vorige week in Nederland en trainde een avondje mee. Op Facebook maakte hij melding van zijn bevindingen. "De club wordt sterker dan die ooit was, maar ik waarschuw jullie. Wees bevlogen! Jullie maken deel uit van de beste voetbalclub in Haaglanden, beschikken over de beste faciliteiten, en in Graham Renshaw hebben jullie een trainer-coach met enorm veel voetbalkennis. Als jullie betere voetballers willen worden zijn jullie op de juiste plaats, maar het vergt meer inspanning dan wat ik vorige week gezien heb. Een beetje meer toewijding van iedereen en jullie zullen vechten voor promotie. Kom op nou!" Oud ploeggenoot Andrea Knezevic viel hem bij. "Er is zoveel potentieel, maar het is aan ons om er het maximale uit te halen. Ik mis de tijden dat we na iedere wedstrijd allemaal van inspanning uitgeput op de grond vielen. We wonnen de meeste wedstrijden met gemiddeld 3 tot 5 doelpunten verschil. Ik zeg óók 'kom op!'. Phil Loughton hoort zulke geluiden graag. "We hebben ups en downs, maar ik weet zeker dat we hier sterker uit zullen komen. Het wederopbouwproces is in volle gang. Bedankt Marco en Andrea!"

UNIO-Stompwijk'92 5-0 (3-0)

Voetballen was zondag in het pittoreske Oudewater maar een pauzeact. Tijdens de wedstrijd UNIO-Stompwijk'92 klonk onophoudelijk carnavalsmuziek uit het UNIO-clubgebouw. De Raad van Elf stond zelfs in vol ornaat op het zonnige terras naar het voetballen te kijken. De nummer 2 in 3B bleek veel te sterk voor de nummer 8. Trainer Ted van Berkel dacht er het zijne van. "Ik noem het collectief falen. Die carnavalsmuziek moet de ploeg bekend in de oren hebben geklonken, want het was zaterdag tot heel ver na middernacht carnaval in Stompwijk." Vorige week was het nog de finalezaterdagavond van het VV/ZZ Toernooi, waar Van Berkel moeite mee had. Carnaval kan hem ook gestolen worden. "Ik vind dat iedere speler zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Je kunt ook om 1:00 of eerder je laatste biertje drinken en naar huis gaan, toch? Ik ben er van overtuigd dat de spelers heus wel weten dat er meer uit het voetbal voor ze te halen is als ze er iets meer voor leven. Dat vind ik zo jammer, maar dat zal iedere trainer hier wel hebben meegemaakt. OK, de 2e periode kunnen we vergeten, maar er komt nog een 3e periode. We kunnen ook nog steeds meer punten dan voor de winterstop pakken en ook nog steeds bij de eerste vijf eindigen om eventueel nacompetitievoetbal te mogen spelen. Het is aan de spelers of ze daar voor willen gaan. Voor volgend seizoen wil ik met de organisatoren van het VV/ZZ Toernooi de afspraak dat de finaleavond echt in de winterstop valt en van de spelers wil ik weten wat ze met carnaval doen. Voor zo'n afgang ben ik namelijk niet naar de provincie Utrecht gekomen."

Opstelling Stompwijk'92:
Dennis Pronk; Sem van der Salm, Marco Westerman, Joris Disseldorp, Donny van Marwijk; Dennis van der Linden, Thomas Geurten (46. Joeri van der Salm), John Onderwater; Nick Ammerlaan (20. Johan Nieuwland), Nick van den Bosch, Toby van Marwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant