Robert de Groot bekroonde zijn goede spel met de 3-0 voor SEV (foto: Alexander Wagener).
Robert de Groot bekroonde zijn goede spel met de 3-0 voor SEV (foto: Alexander Wagener).

SEV en Wilhelmus subtoppers in tweede klasse

Sport 154 keer gelezen

ARC-Forum Sport 0-0

"Het gewonnen punt tegen het altijd moeilijk te bestrijden ARC moet zich zaterdag naar 3 punten tegen Voorschoten'97 vertalen. Anders heb je er niets aan en blijf je onderin de eerste klasse hangen."

Dat zegt trainer Andre Lourens, die zijn ploeg in verdedigend opzicht sterk en in aanvallend opzicht minder sterk zag spelen. "We gaven bijna niks weg, maar in de eindfase van vele aanvallen dwongen we niets af. Het was allemaal 'net niet'." Voorschoten'97 thuis belooft een open wedstrijd te worden. Lourens: "Zij zitten in een flow van 2 achtereenvolgende overwinningen. Wij mogen niet afhaken. Het verleden heeft uitgewezen dat duels tegen Voorschoten'97 redelijk spectaculair zijn geweest. Open zijn ze altijd. We zullen zien."

SEV-GHC 3-0 (1-0)

Doelpuntenmakers: Milan van der Veer, Randy de Witt & Robert de Groot.

De wedstrijd van de gepromoveerde derdeklasser tegen de gedegradeerde eersteklasser was een duel, waarin Rik Orta (rugblessure) en Rob van Min (bedrijfsuitje) ontbraken en Coen van Santen slechts zijn korte rentree maakte. "In het oefenduel tegen Voorschoten'97 in de voorbereiding, waar jij bij was, werd ik op mijn rechterenkel al vroeg de wedstrijd uit geschopt. De enkel was hersteld, dacht ik, maar nu kreeg ik er weer een tik op. Ik bel je wel wanneer ik weer aan spelen toekom, OK?"

Kilometervreter
Kilometervreter Robert de Groot was er wel weer de hele wedstrijd bij. "Vorige week speelde ik niet vanwege een tik op mijn kuit, waar ik niet van op tijd herstelde. Bij die 3e goal kon ik nauwelijks nog een pas verzetten, waardoor ik maar meteen van afstand op doel schoot. Hoefde ik niet verder te lopen."

Meest opvallende speler in het elftal van trainer Frank Dobbe is Wessel van Huizen. Hij begon het duel als centrale verdediger, werd tussentijds linksback en eindigde het duel als rechtsback, terwijl hij van origine aanvallende middenvelder is. "Ik denk niet alleen aan de korte maar ook aan de lange termijn. In de toekomst zouden zomaar zelf opgeleide spelers in SEV 1 kunnen spelen. Dat Wessel voorin uit de voeten kan weet ik wel, maar ondertussen kijken we ook naar het elftal van de toekomst."

Lucht over
Het heden vindt Dobbe uiteraard ook belangrijk. "De 2e overwinning is een feit, al ging het uiteraard weer niet vanzelf. Ik moest ze soms bij de les en scherp houden en had liever gezien dat ze het eerder afmaakten, maar de overwinning was terecht. In tegenstelling tot vorige week, toen we overal een stapje te laat waren, werkte iedereen gelukkig nu wel voor elkaar." Het ontbreekt Stefan Duppen wat dat aangaat niet aan enig cynisme. "We hadden nog wat lucht over van vorige week."

RKAVV (vr.)-Oostkapelle 2-2 (0-1)

Doelpuntenmakers: Mandy Martens (89. 1-2!) & Marianne Baijens (90+3. 2-2!).
De wedstrijd begon een uur later dan gepland, omdat het Zeeuwse Oostkapelle ruim 4 uur onderweg was geweest en bij Rotterdam, het Prins Clausplein en de Sijtwendetunnel in de file hadden gestaan. En bijna waren de Zeeuwse meisjes met 3 punten naar huis terug gegaan. Pas in de voorlaatste minuut werd het 1-2, waarna in blessuretijd de 2-2 werd gescoord uit een schitterend genomen directe vrije trap. De opluchting was groot, maar toch was er ook het besef dat hier gewonnen had moeten worden.

Strafschop
Trainer Salman Khwaja: "Ik vond dat wij beter waren en een strafschop verdienden, toen de van een bovenbeenblessure herstelde Romy van der Helm in het strafschopgebied werd neergelegd. OK, mijn reactie naar de scheidsrechter was niet juist. Het had mij zomaar een rode kaart kunnen kosten. Ik reageerde te impulsief, waarvoor mijn excuses. We hebben nu 3x 2-2 gespeeld en een keer 4-2 verloren, wat een 2-2 gelijkspel had verdiend. Met 3 punten uit 4 wedstrijden in 2B schieten we niks op. Voetballend wordt het beter en we worden steeds completer. Dan maar stunten tegen koploper Berkel zaterdag."

RKAVV-De Meern 0-3 (0-1)

De 2e gele kaart voor Remco van Wingerden na driekwart wedstrijd maakte het er voor RKAVV niet makkelijker op.

Voordien speelde de ploeg van trainer Bas Steffens een verdienstelijke wedstrijd. "De Meern heeft goede aanvallers. Daar hadden we onze handen vol aan. Als je dan ook Remco nog kwijt raakt, wordt het nog moeilijker natuurlijk. We hebben best aardig gevoetbald. Bij rust had het zomaar 3-3 kunnen staan. Zelf hebben we goed meegevoetbald, maar toen we meer ruimtes moesten prijsgeven lukte dat niet meer. We hadden pech bij het benutten van onze kansen."

De 0-2 (89.) en 0-3 (90+2.) waren feitelijk de genadeklap voor RKAVV. ADO'20 uit wordt opnieuw een ware krachtmeting. Steffens: "ADO'20 en De Dijk zijn voor mij de titelkandidaten nummer 1 in onze hoofdklasse. Voor ons zijn dit leerzame wedstrijden. Op de langer geblesseerden na kan ik over een fitte en voltallige spelersgroep beschikken."

ROAC'79-Wilhelmus (zo.) 2-6 (2-2)

Doelpuntenmakers: Kevin Langeveld (0-1), Mathijs Wartna (2-2), Wessel van Vliet (2-3) & Dennis van der Poel (2; 2-4 & 2-5).

Clubverslaggever en reservedoelman Reinder Pul was op de Facebookpagina van de Wilhelmus-selectie lyrisch over het geboden spel maar niet over het ruwe tegenspel en de supportersuitingen van de thuisclub. "Niet alleen de doelpunten, maar ook al het werk ervoor wat kan leiden tot een doelpunt, was super! Laat dit een les voor ROAC zijn: men vangt meer wespen met honing dan met azijn." Kevin Langeveld scoorde tot nu toe in elke competitiewedstrijd. Zondag Laakkwartier thuis is meteen een topper in 2C. Wilhelmus staat 4e met 9 uit 4; Laakkwartier 2e met 10 uit 4.

Meerburg-Stompwijk'92 3-1 (2-1)

Doelpuntenmaker: Nick van den Bosch (1-1).

Het duel tussen de leermeester (ex-Stompwijk'92- + Meerburg-trainer Ron de Roode) en de leerling (Stompwijk'92-trainer Yorick Boon) eindigde volgens laatstgenoemde in een onterechte overwinning voor de leermeester. "Onterecht wil ik niet zeggen, maar Meerburg was wel efficiënter. Wij dwongen veel kansen af, maar als je ze zelf niet afmaakt, doet de ander dat wel. Om die voetbalwet kon je zondag niet heen." Boon had niet te klagen over de inzet. "Die was enorm. We misten gewoonweg scherpte. Een wegspringende bal bij een aanname of een onnauwkeurige pass. Het gebeurde ons nogal eens, maar we hebben absoluut ons best gedaan." In de slotfase bracht Boon nog Joeri van der Salm in het veld. "Hij was 2 weken op vakantie geweest, had 2x getraind en wilde eigenlijk in het 2e starten, maar ik wilde de 'Kiprich van Stompwijk' graag bij het 1e hebben. Martijn Droog en Joeri zijn beiden balvaste spitsen, maar Joeri is meer een frommelaar die 9 van de 10 ballen in het 16-metergebied meekrijgt en zo voor gevaar kan zorgen. Het lukte nu jammer genoeg niet."

Thuisvoordeel
MMO thuis moeten 3 punten opleveren. Boon: "Onze poule in de 3e klasse bekijkend kan iedereen van iedereen winnen, maar het thuisvoordeel moet ons 3 punten kunnen opleveren. Streekgenoten MMO en Meerburg zijn altijd speciale tegenstanders voor ons. Toby van Marwijk sluit deze week weer bij de groep aan na zijn vakantie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant