RKAVV-middenvelder Robin Steffens lijkt wel tegen medespelers te voetballen (foto: AW).
RKAVV-middenvelder Robin Steffens lijkt wel tegen medespelers te voetballen (foto: AW).

Eerste volle (thuis)winst van het seizoen voor RKAVV

Sport 127 keer gelezen

Forum Sport-SVC'08 1-1

Daniël Nolet; Matthijs de Jong, Djanomi Traxel, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Jeroen Reinking (46. Abdelhak Bojaada), Nychel l'Ami, Scott Drabbe; Jean Pierre Nocento (62. Brian de Jong), Joshua Steenvoorden, Matthijs Seilberger.

De twee ploegen gingen vol voor de winst. Bij Forum Sport ontbraken 5 potentiële basisspelers, waaronder Michael Jongenburger, die zwaar geblesseerd aan zijn knie is en helaas een lange periode uitgeschakeld zal. Michael Drosten was nog geschorst. Forum Sport had een licht veldoverwicht, maar SVC'08 kwam er af en toe zeer gevaarlijk uit. Kort na de 0-1 halverwege de 1e helft betekende een eigen doelpunt 1-1. Het was verder een weerzien van oude bekenden. SVC'08-trainer Wim Schaap voetbalde bij Wilhelmus en trainde (o.a.) Tonegido op hetzelfde VoetbalPark 't Loo, de thuishaven van Forum Sport. SVC'08-keeper Milco Vermeer voetbalde zijn hele jeugd bij Forum Sport.


Tonny Donnars miste de aan hem toegekende strafschop.

SEV-SV Houtwijk 2-4

Reinder Pul; Paul Janssen, Tim Orta, Jeremy Knegtmans, Björn van Haarlem; Jasper Koning, Valentijn Ebbers, Wessel van Huizen; Robin Schoew, Robert Udilwa, Tonny Donnars. Roel Verhagen, Tonnie Trompert en Tim de Jong vielen nog in. Doelpuntenmakers: Jeremy Knegtmans & Valentijn Ebbers (2-0).

Bij SEV ontbraken de geblesseerden Thomas Lomonaco en Milan van der Veer. Beide thuisgoals kwamen voort uit spelhervattingen, wat het spelbeeld een beetje vertekende. Desondanks had er voor SEV meer in gezeten, als linkerspits had binnen geschoten. Na rust moest trainer Denis Luhulima al snel wisselen en nam SV Houtwijk het initiatief over. Halverwege kwamen de bezoekers op 2–3. Niet veel later viel ook nog eens de goed spelende Jeremy Knegtmans geblesseerd uit en zette SEV alles op alles door één op één te spelen. De net ingevallen Tonnie Trompert kreeg hierdoor een opgelegde kans. In de daaropvolgende counter scoorde SV Houtwijk 2-4. Clubwatcher Jack Orta verwoordde het zo: "Een wedstrijd met twee gezichten waarbij dat van de Leidschendammers na afloop op onweer stond."

RKAVV-LYRA (vrouwen) 0-0

Beide subtopploegen waren aan elkaar gewaagd, maar creëerden te weinig om echt aanspraak te mogen maken op meer. Achteraf had RKAVV echter het gevoel dat er meer in gezeten had vanwege het iets meer aantal doch schaarse scoringsmogelijkheden en was er toch enige teleurstelling. Desondanks houdt RKAVV LYRA in ieder geval onder zich op de ranglijst en staat ze zelf keurig 3e. Zaterdag komt koploper Oostkapelle, dat een puntje meer dan RKAVV heeft, op bezoek.

RKAVV-Groene Ster 2-1

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Peter Lomonaco, Jari de Jong, Rico de Boer; Robin Steffens, Wassim Bachar (Hamza el Yddri); Sjors Verhagen; Brandon Richardson, Remco Overdevest, Oualid Faik (72. Sohrab Safi).

Groene Ster trad aan in de reserveshirts van RKAVV, omdat de scheidsrechters het wit-groene thuisshirt teveel op dat van RKAVV vond lijken en de bezoekers uit Limburg geen eigen reserveshirts bij zich hadden. De wedstrijd leek op een deceptie voor RKAVV af te stevenen, maar in de slotfase boog de club van trainer Robin Knoester een na rust opgelopen achterstand om in winst. "Daar ben ik niet minder blij om natuurlijk. We hadden een eerste overwinning nodig, maar goed was het, op de eerste 20 minuten na dan, niet. We speelden zonder zelfvertrouwen en daardoor veel te traag." Peter Lomonaco was voor hem de man van de wedstrijd. "Hij zette zijn 'schaats' op wilskracht tegen de bal wat de bevrijdende gelijkmaker betekende, en legde de bal op Remco Overdevest af, die de 2-1 binnenschoot." Lomonaco zelf was ook blij met zijn optreden. "Ik hoorde een uur voor de wedstrijd dat ik zou spelen. Deze overwinning moet ons een boost geven, maar voetballend moet het inderdaad beter. Door de 3 punten trainen we deze week een stuk lekkerder natuurlijk." Zelf had hij meer van het seizoen tot nu toe verwacht. "Dit is mijn 3e jaar in de selectie. Het 1e jaar maakte ik mijn debuut en viel ik een paar keer in. Vorig jaar speelde ik na het vertrek van Daan de Blank naar Amerika vrijwel alles. Die lijn had ik graag doorgezet. Daar werk ik ook hard voor. Ik was daarom best wel teleurgesteld dat de trainer mij voor de start van de competitie in een gesprek mededeelde dat hij met Burak zou beginnen." Lomonaco voelt zich als centrale verdediger het meest thuis. "Vanaf het moment dat ik van SEV in de C-jeugd naar RKAVV verhuisde heb ik daar ook het meest gespeeld, maar de trainer kan ook een beroep op mij doen om als spits te spelen. Het grappige is dat de trainer me 10 seconden voor mijn doelpunt naar voren dirigeerde. Dat scenario hadden we ook met elkaar doorgenomen en pakte dus goed uit."

VFC-Wilhelmus 1-2

Justin van Look; Bas de Bree, Mathijs Wartna, Adem Dogan, Ruben Gymphi; Carlo Goedhart, Dennis van der Poel (46. Jake Smart), Kevin Besamusca; Achmet Akbulut (69. Dylan Groen), Langeveld, Remy Kant. Doelpuntenmaker: Kevin Langeveld (2).

Onder leiding van de in allerijl opgetrommelde en uit Tilburg (!) afkomstige scheidsrechter Sauwen, die zijn laat ziek afgemelde collega verving, begon de wedstrijd in Vlaardingen een half uur later. Voor rust werd niet gescoord. Na rust een feller aandringend Wilhelmus, dat uit twee goed opgebouwde aanvallen scoorde. VFC kwam in de 88e minuut onverwachts op 1-2 maar verder kwamen de Wespen, die in het rood-wit speelden, niet meer in gevaar. Wilhelmus is zondag competitievrij.

Nicolaas Boys-Stompwijk'92 1-0

Jordi Bennis; Sem van der Salm, Bart van der Salm, Nick van den Bosch, Donny van Marwijk; Dennis van der Linden, Bo van Viegen (75. Tim van Veen); Enrico Geus; Mitchell Jacobs (80. Pim van de Arend), Nick Ammerlaan, Toby van Marwijk (70. Fabio Biegel).

"Een gelijkspel reëel was geweest", zegt trainer Erik van Manen, die Nicolaas Boys feller en agressiever aan de wedstrijd zag beginnen. "Ze dwongen zo voor rust een overwicht af. Wij hadden moeite met balbezit, wat resulteerde in veel foute passes en veel balverlies." Toch kreeg ook Stompwijk'92 kansen. "Toby en Enrico waren er vlakbij, maar in lijn met de wedstrijd konden we daar geen vervolg aan geven." Na rust veranderde het spelbeeld. "We zetten direct aan, waren veel agressiever en sterker, en wilden absoluut in de wedstrijd terugkomen. Nicolaas Boys kon niet veel meer dan wachten op een uitbraak." Donny van Marwijk kopte de grootste kans op de lat. Soms met kunst en vliegwerk bleef het 1-0 en moest keeper Jordi Bennis ook nog handelend optreden. "Helaas trekken we weer aan het kortste eind en staan we nu onverdiend voorlaatste met alleen nog MMO onder ons. Het wordt een pittige week met Voorschoten'97 in het vooruitzicht."

Uit de krant