SEV-middenvelder Michiel v.d. Zwan (18) versus André Thibou (ex-RKAVV) (foto: AW).
SEV-middenvelder Michiel v.d. Zwan (18) versus André Thibou (ex-RKAVV) (foto: AW).

SEV en oude bekenden nu laatste op de ranglijst

Sport 53 keer gelezen

Forum Sport-Deltasport 2-0

Daniël Nolet; Matthijs de Jong, Jeroen Beute, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Jeroen Reinking (55. Djanomi Traxel), Nychel l'Ami; Matthijs Seilberger; Jurdany Koster, Joshua Steenvoorden, Jean Pierre Nocento. Doelpuntenmakers: J.P. Nocento & J. Koster.

Door de 1e thuisoverwinning staat Forum Sport nu 6e in 1B. De Voorburgers scoorden het laatste half uur. "En de wijze waarop waren momenten waar we ook op trainen. We maken steeds meer stapjes. Ik praat niet graag over individuele spelers. Iedereen haalde een goed niveau. Er gingen aanvallende impulsen uit van de backs, de flankspelers worden gevaarlijker en komen steeds meer los, de verdediging is degelijk en sterk in de duels, en het middenveld speelt agressief en dominant. Het besef en het lef hoe we willen spelen komen steeds meer. Voor het team en voor ons als trainers is dat erg prettig." Brielle ziet hij als topfavoriet in de afdeling. "Dat wordt zaterdag een hele zware wedstrijd en opnieuw een testcase. Maar kansen krijg je altijd."

SEV-GDA 2-5

Andy van der Meulen; Paul Janssen, Tim Orta (60. Roel Vogels), Jorrit van den Born, Björn van Haarlem; Wessel van Huizen, Michiel van der Zwan; Tim de Jong; Jasper Koning, Tonny Donnars, Robin Schoew. Doelpuntenmaker: Tonny Donnars (1 & 2-0).

Wesley van Maren (ex-RKAVV) zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit, André Thibou (ex-RKAVV) was centrale verdediger en Michael Nolet (ex-RKAVV & SEV) scoorde 2-5. "Een mooie hè? Mijn 3e in de competitie, en dat terwijl ik pas voor 70% fit ben. Anderhalf jaar niet voetballen wegens gescheurde kruisbanden in mijn knie, operatie en revalidatie hebben er behoorlijk ingehakt. Eigenlijk wilde ik stoppen, maar Wesley haalde me over naar GDA te komen." En dat terwijl SEV nog zo voortvarend begon. Trainer Denis Luhulima: "We kunnen een voorsprong niet vasthouden. Ik mis een leider in het veld die iedereen op de juiste plek zet en houdt. Als iemand binnen SEV dat wil en kan, moet die maar opstaan. Ik roei met de riemen die ik heb. We voetballen naar onze mogelijkheden en zijn jong. Ik heb 3 nauwelijks 18-jarigen! En daar is niks mis mee. Donderdag sloten Thomas Lomonaco, Nick Rapmund en Milan van der Veer gelukkig weer bij de groepstraining aan. We komen hier als spelersgroep, 1 en 2 (!), uit. Iedereen is er elke wedstrijd en elke training. Ook de geblesseerden! Dat zegt wat over de wil en de onderlinge samenhang van deze groep." GDA en SEV hebben nu 4 punten uit 6 wedstrijden; komende tegenstander Ariston'80 6 uit 6.

Jodan Boys-RKAVV (vrouwen) 1-1

Sterre van der Zalm; Vreni van Herk (46. Romy van der Helm), Annemijn van der Veldt, Claudia van der Hulst, Francis Koning; Linda Kemperman, Nina van der Hoeven, Merijn Buitenhek; Michelle Hersmis (65. Mandy Martens), Sylvia van Leeuwen, Angela de Koning (46. Milou ten Bosch). Doelpuntenmaker: Francis Koning.

Opnieuw een puntendeling en toch ook een kleine revanche, want Jodan Boys knikkerde RKAVV vorig seizoen uit de nacompetitie. Kort voor rust werd de eindstand bepaald. De teleurstelling overheerste. Beide clubs waren aan elkaar gewaagd, maar RKAVV kreeg meer scoringskansen. De Leidschendamse voetbalvrouwen zijn nog altijd ongeslagen, creëren veel kansen, en hebben weliswaar weinig doelpunten voor, maar ook de minst gepasseerde verdediging. De ploeg van trainer Siebe Schell laat zien dat het goed kan voetballen en dat het voor geen enkele tegenstander hoeft onder te doen.

RKAVV-Vlissingen 0-0

Een discutabel afgekeurde buitenspelgoal, een bal op de paal en een plotselinge kopkans voor Peter Lomonaco, dus gemengde gevoelens bij trainer Robin Knoester. "Een punt tegen de koploper is goed, maar als je het met z'n allen tactisch goed voor elkaar hebt, kun nee moet je jezelf belonen. Dat hebben we niet gedaan. Geen club, óók FC Barcelona niet, kan 90 minuten lang 100% concentratie geven, dus kreeg Vlissingen natuurlijk ook mogelijkheden, maar wij hadden onze momenten moeten pakken." Riemer Bovet (ex-Wilhelmus) maakte zijn officiële competitiedebuut. "In de voorbereiding ben ik geblesseerd geraakt. Ik heb nu 2 hele wedstrijden in het 2e gespeeld. Deze invalbeurt smaakt naar meer. Hiervoor ben ik naar RKAVV gekomen." Knoester: "Met de fysiek sterke Robin Steffens in de punt van de aanval en de balvaardige Rico de Boer op het middenveld, had ik Riemer als linksback nodig. Het is altijd moeilijk om in te vallen in zo'n stugge wedstrijd." Blauw Geel'38/JUMBO (Veghel) is geanalyseerd. Knoester: "Maar dat was eerder dit seizoen toen ze bij DHC speelden. Je weet nooit of er nu veranderingen zijn. Wanneer het kan laten we clubs analyseren."

GLZ Delfshaven-Wilhelmus 2-1

Justin van Look; Bas de Bree, Mathijs Wartna, Adem Dogan, Ruben Gymphi; Carlo Goedhart, Brady Koot; Kevin Besamusca; Dennis van der Poel (65. Dylan groen), Kevin Langeveld, Achmet Akbulut (75. Jake Smart). Doelpunt: Kevin Langeveld (6. 0-1!).

"Deze nederlaag hebben we onszelf aangedaan. Op het eerste half uur na speelden we niet geweldig, maar hadden we de wedstrijd ook na rust naar ons toe kunnen trekken en meer kunnen scoren", zegt trainer Haico Herbert, die 2 discutabele buitenspeldoelpunten zag worden afgekeurd. "Op last van de scheidsrechter stond na rust een KNVB-grensrechter langs de lijn, die het nog slechter deed. Als ploeg kunnen we met zulke situaties kennelijk niet omgaan. We raken van slag." Herbert schat Excelsior'20 iets hoger in. "Gebleken is dat wij van iedereen kunnen winnen, maar ook van iedereen kunnen verliezen. Midweeks speelt Jong Wilhelmus nog een oefenwedstrijd, zodat aan het zelfvertrouwen kan worden gewerkt. Als we wekelijks het niveau-VUC (0-2 winst, red.) zouden halen staan we gewoon bij de 1e drie."

Stompwijk'92-WVC 3-1

Jason van der Voort; Sem van der Salm, Bart van der Salm, Nick van den Bosch, Donny van Marwijk; Dennis van der Linden, Bo van Viegen; Enrico Geus; Mitchell Jacobs (63. Maurice Luchtigheid), Nick Ammerlaan, Toby van Marwijk (85. Jip de Winter). Doelpuntenmakers: N. Ammerlaan, T. v. Marwijk & een eigen doelpunt.

Voor trainer Erik van Manen waren de individuele kwaliteiten de doorslaggevende factor. "Als ploeg waren we niet beter. Voor rust was WVC secuurder in balbezit en waren wij de bal vaak vrij snel weer kwijt. Een goal van Enrico werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd, voordat Nick 1-0 scoorde. In zijn geheel waren we wel sterker." Hij had verwacht dat zijn ploeg na rust 'erop & erover' zou gaan. "WVC kwam echter sterker de kleedkamer uit en voerde meteen de druk op met de 1-1 als gevolg." Een sterk staaltje individuele kwaliteit van Toby van Marwijk, die goed zijn lichaam tussen 2 man (keeper en centrale verdediger) en bal zette en 'zomaar' vrije doorgang kreeg, en een eigen doelpunt in de slotfase herstelden de orde. "En dat hebben we natuurlijk gevierd", aldus Van Manen.

Uit de krant