Daan de Groot (tweede van links) schiet VEO naar 18-18.

Veerkracht redt VEO in Enschede

Sport 109 keer gelezen

Voorburg - Rigtersbleek/ Cottus was in Enschede de tweede tegenstander van VEO in de zaalcompetitie. De thuisploeg had de week ervoor gelijk gespeeld en VEO won het eerste duel.

VEO startte in de enorme Diekmanhal net als de week ervoor weer 'eager' met verdedigend druk op de bal en veel snelle schotpogingen. Halverwege de eerste helft was er tweemaal een voorsprong (0-2 en 2-4) maar daarna kantelde de wedstrijd geleidelijk naar de thuisploeg. De Voorburgers kampten met een lage trefzekerheid van vooral het tweede aanvalsvak, waardoor aanvallen vaak na één gretige schotpoging al voorbij waren. De thuisploeg daarentegen zette de aanvallen rustig op en ging na een vertragend samenspel pas tot een doelpoging over.

Via 5-5, 6-6, 8-6, 10-8, en 11-10 namen de Enschedeërs het initiatief over en liepen uit naar een ruststand van 13-10. Zeven minuten na de thee keken de blauwzwarten tegen een bijna onoverbrugbare achterstand van zes doelpunten aan (17-11). VEO begon echter aan een inhaalslag en Daan de Groot schoot vijf minuten voor tijd VEO eindelijk weer langszij: 18-18. Toen Van der Kroft daarop van afstand 18-19 aantekende, brak er een spannende slotfase aan. Een misverstand in de verdediging van VEO leidde tot de gelijkmaker en de eindstand van 19-19.

VEO speelt volgende week zaterdag om 19.05 uur thuis in Essesteijn tegen Telstar.