Leo Dijkhuizen (Forum Sport) en Remco Overdevest (RKAVV) scoorden 2x (archieffoto's: AW).
Leo Dijkhuizen (Forum Sport) en Remco Overdevest (RKAVV) scoorden 2x (archieffoto's: AW).

SEV, Stompwijk'92 en Wilhelmus spelen nog voor promotie

Sport 561 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Graaf Willem II VAC-Wilhelmus ging niet door, omdat de KNVB besloot eerst alle inhaalduels in 3B te laten spelen, voordat de laatste speelronde begint.

Forum Sport-Te Werve 2-3 (1-0)

Marc du Chatenier scoorde zijn 19e competitiedoelpunt. Ex-Forum Sport spits Jaël Paes scoorde 2x. De 2-3 was een door een touché van Ian Baggerman ongelukkig van richting veranderd eigen doelpunt. Trainer Bas Steffens verweet zijn spelers niets. "Die 5% extra die Te Werve gaf, omdat ze nog voor handhaving moeten gaan, gaf de doorslag. Maar er was bij ons absoluut geen sprake van onwil. We kunnen terugkijken op een prima seizoen." De laatste week van juni en de eerste week van juli is de 1e fase van de voorbereiding op seizoen 2018-2019. Steffens: "Ik verwacht dat Mostava Frederik, die al na 8 competitieduels niet meer voor ons, zijn nieuwe club, kon spelen wegens een heupblessure, en Michael Jongeburger, die al langer buiten beeld was wegens een ernstige knieblessure, tegen die tijd weer trainingsfit zijn. Verder heeft die ene meerwaarde voor mijn ploeg, waarin weer veel jeugdtalenten zullen doorstromen, zich nog niet bij mij gemeld om de ploeg te versterken. Maar wat niet is kan nog komen. Een versterking is altijd welkom."

SEV-Alphia 5-3 (1-0)

Voormalig aanvoerder Rik Orta vierde met het oog al op de nacompetitie zijn rentree. De trainer-coach van SEV JO17 (samen met broer Tim) stopte in 2016 noodgedwongen (liesblessure) met voetballen, maar is na het lange herstel altijd fit gebleven. Trainer Denis Luhulima: "Ik heb Rik erbij gehaald omdat hij een meerwaarde is. Rik is coachend zeer aanwezig. Hij stond samen met Jeremy Knegtmans centraal achterin, ook omdat Björn van Haarlem nog niet fit is. Gelukkig speelde linksback Marco van Gils weer eens een hele wedstrijd." De teleurstelling dat SEV geen kampioen werd, is al verwerkt. Luhulima: "Dat gebeurde al na Roodenburg uit. We hebben bewust de conditionele wedstrijdprikkel gemaakt tegen Alphia, en zijn mentaal dus een week verder om ons voor te bereiden op de eerste ronde nacompetitie." Aarlanderveen is voor Luhulima een onbeschreven blad. "Ik ben hier en daar al aan het informeren hoe en wat zij spelen. We bekijken het als altijd weer per week. Nacompetitie spelen is een ander verhaal en wij spelen alle wedstrijden uit."

RKAVV-Berkel 2 3-0

Met 14 spelers maakten hoofdtrainer Bert van der Kaa (linksachter op de foto) en assistent-trainer Sam Moonen (rechtsachter) de competitie zaterdag glansrijke wijze af. Verder op de door Jack van der Hulst (de vader van Claudia) gemaakte foto van links naar rechts (boven) de tot elftalmanager gebombardeerde en geblesseerde speelster Nikita van der Wijngaard, Michelle Hersmis, Jessie van Leeuwen, Sylvia van Leeuwen, Danitsja Verwoerdt, Vreni van Herk, Francis Koning, Nina van der Hoeven, (onder) Sterre van der Zalm (keepster), Romy van der Helm, Annemijn van der Veldt, Merijn Buitenhek, Stephanie Groenendijk, Linda Kemperman en Claudia van der Hulst. Gisteravond (= dinsdagavond) speelde RKAVV nog de halve finale om de Haaglanden Voetbal Cup tegen het Talententeam ADO Den Haag Vrouwen (uitslag bij ter perse gaan Het Krantje niet bekend). Die wedstrijd stond ook in het teken van afscheid, tenzij de finale werd gehaald. Nikita van der Wijngaard, Angela de Koning en Danitsja Verwoerdt hangen hun voetbalschoenen aan de wilgen. Van der Kaa: "Op 5 juni starten we met de nieuwe groep, waar Lisa de Jong van SEV bij zal zitten. Er wordt nog met wat speelsters gesproken."

RKHVV-RKAVV 3-2 (2-2)

Spelersbuspech deerde de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci niet. "Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Mijn ploeg zat goed in de wedstrijd en heeft er middels veel kansen alles aan gedaan. Een onterechte strafschop betekende 3-2." Reservekeeper Bas Meeuwissen stopte een eerdere strafschop en weer een A-jeugdspeler debuteerde; Luuk van der Sman. Zijn elftalgenoot Tim Tetteroo viel voor de 2e keer in. Alle ogen zijn nu gericht op komend seizoen. Ceccucci ziet Hamza Boukhari (Quick Boys) en Hayden Bergen (RKDEO) komen. "Ik verwacht verder weinig overschrijvingen. Uit de A-jeugd komen spelers over. We hebben een stabiele groep."

Stompwijk'92-SJZ 3-1 (2-1)

Al snel stond het 2-0 in de traditionele en prestigieuze streekderby. "Maar daarna kreeg SJZ meer grip op ons en moesten we achteruit", zegt trainer Erik van Manen. "Maar echt gevaarlijk werden ze niet, omdat het achterin als een huis stond. Een gedwongen wissel aan hun kant net voor rust bracht ons wel even in verlegenheid. Wij waren het heel even kwijt. Een rommelig moment betekende de aansluitingstreffer." Van Manen hoefde het panieksein niet te geven. "Er was eigenlijk niks aan de hand. We gingen gewoon door met wat we al weken doen. Als ze nog wat wilden moest SJZ komen. De ruimtes kwamen daardoor voor ons op de juiste plek; hun laatste linie. We kregen kans op kans maar de bevrijdende treffer wilde maar niet vallen. Ook SJZ kreeg een paar grote mogelijkheden." De soort Engelse bekersfeer met veel strijd en kansen leidde uiteindelijk tot de bevrijding. Van Manen: "Twaalf minuten voor tijd ontplofte sportpark De Meerhorst en de buit was binnen! We zijn 3e periodekampioen! Er is natuurlijk tot in de late uurtjes gefeest; eerst in de kantine en later in 'de Bles'. Omdat 3B nog niet klaar is, spelen we op 7 juni pas nacompetitie. Tegen wie is nog niet bekend. Misschien wel Wilhelmus?"

Viviënne Knegtmans zaalvoetbalkampioen

In het Friese Drachten werd de Leidschendamse Oranje-international Viviënne Nieuwenhoven Knegtmans vrijdagavond met haar club vv Pernis (Schiedam) voor de eerste keer in de clubhistorie landskampioen bij de zaalvoetbal vrouwen. Haar ploeg versloeg in een beslissingsduel titelverdediger OS Lusitanos (Amsterdam) na verlenging met 3-2. Door een 3-2 nederlaag en een 4-2 overwinning dwong Pernis de best-of-three finale succesvol af. "Ik ben al dagenlang aan het nagenieten! Volgend seizoen de Champions League in!" In april speelde Nieuwenhoven Knegtmans ook al een soort Champions League Zaalvoetbal; een 6 landskampioenentoernooi in Madrid. Pernis verloor van Futsi Atlético Madrid (4-2), het Oekraïense Inter Media Service (4-1) en het Portugese FC Vermoim (4-1). "Maar we deden het lang niet slecht. Zaalvoetbal leeft daar meer in die landen. De clubs zijn professioneel, trainen iedere dag en spelen daardoor hoog niveau zaalvoetbal. Binnenkort ook weer Oranje-zaalvoetbal. Het houdt niet op."

Aanvoerder Viviënne Nieuwenhoven Knegtmans is landskampioen zaalvoetbal met vv Pernis (foto: pr).
RKAVV Vrouwen 1 sloot de competitie met deze ploeg af (foto: J. v.d. Hulst).

Uit de krant