Forum Sport-trainer Bas Steffens volgend seizoen trainer HBS | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Ook met 4 spitsen, hier Hayden Bergen, zocht RKAVV veelvuldig naar de gelijkmaker (foto: AW).
Ook met 4 spitsen, hier Hayden Bergen, zocht RKAVV veelvuldig naar de gelijkmaker (foto: AW).

Forum Sport-trainer Bas Steffens volgend seizoen trainer HBS

  •   215 keer gelezen   Sport

Heinenoord-Forum Sport 1-0

Trainer Bas Steffens zag zijn jonge ploeg tegen een volwassen Heinenoord voetballen. "Na de vroege 1-0 hebben wij laten zien dat we een ervaren Heinenoord compleet in de tang kunnen houden. Dat is positief en ook erg knap. Waarom zou dat tegen koploper Rijsoord niet kunnen? We gaan voor de winst. Dan gaan we over Rijsoord heen gaan. Een mooie uitdaging dus."

Maandagavond maakte Steffens zijn spelersgroep bekend dat hij volgend seizoen trainer wordt van zondag 3e divisionist HBS. "De club kwam opnieuw op mijn pad, nadat ik 2 seizoenen geleden daar ook al op de radar had gezeten. Deze promotie kon en wilde ik niet voorbij laten gaan. Met permissie van Forum Sport ben ik opnieuw en met succes gaan praten. Mijn verhaal bij Forum Sport was, is en blijft heel positief. De club zit in een hele positieve flow. Met de vereniging, supporters, de hele fijne spelersgroep en complete staf heb ik het prima naar mijn zin. De club gunt mij mijn promotie. Dat zegt alles over hoe we met elkaar samenwerken."

RKAVV-Baronie 0-1

Trainer Maurizio Ceccucci: "Zeg het maar wat we moeten doen? Achterin geven we tegen de koploper niets weg, de slag op het middenveld wonnen we ook en voorin zat veel beweging en dreiging. Een vrije trap vloog er bij ons zomaar in en bij hun wordt er één ternauwernood uit geranseld. Het gaat om de details. Wij hebben op dit moment veel pech. Dat moet gauw veranderen want anders blijf ik chagrijnig."

ESTO-Stompwijk'92 1-4

Nick Ammerlaan (privéredenen) was afwezig, Rick Luiten viel al weer snel uit en Enrico Geus was de grote man. Trainer Erik van Manen was enorm blij. "Een iets verzorgder spelend ESTO had na de snelle 0-1 weliswaar veelvuldig balbezit, maar wij waren gevaarlijker. Als iedereen bij Stompwijk'92 zijn taak goed doet zijn we voor elke club gevaarlijk." Ondanks de gelijkmaker vlak voor rust veranderde dat spelbeeld na rust niet. Van Manen: "Wij profiteerden optimaal van de ruimtes die ESTO achterliet. Gezien de kansenverhouding een terechte overwinning. Eindelijk konden we weer eens lachen." Van Manen is trots op de teamprestatie. De club is dus niet alleen afhankelijk van zijn spitsen Geus, Luiten en Ammerlaan. "Als we met 10 man aanvallen en met 11, inclusief keeper, verdedigen is de ploeg in balans. Enrico scoort er 3, maar nog meer tevreden zijn we over zijn teaminstelling om er wat van te willen maken. We moeten met z'n allen onder alle omstandigheden 90 minuten lang knokken. We hebben iedereen nodig. Strijd en passie helpen ook om doelpunten te voorkomen. Zondag tegen naaste concurrent onderin 2C RVC'33 kan het ook!"

Wilhelmus-GSC ESDO 3-0

Trainer Oscar Laguna Burgos zag zijn ploeg voor rust moeizaam spelen. "We speelden sowieso een hele matige wedstrijd. Na rust zat er wel meer beweging in mijn ploeg. Gelukkig boekten we een zakelijke overwinning." Dat zijn spelersgroep steeds meer voetbal 'ademt' is wel een belangrijke ontwikkeling. Voor rust deed zich de situatie voor dat Laguna Burgos in de dug-out tussen zijn wisselspelers plaatsnam, terwijl hij normaliter op de meest verre stoel van de dug-out af zit. "Er was een spelsituatie, die ik 's morgens ook bij het 2e elftal, waar Sven van Noppen al in had gespeeld, herkende. Daar heb ik het met Sven en de anderen op de bank over gehad. Daar staat de spelersgroep voor open." Kennelijk zegt de spelersgroep impliciet dat het niet alleen competitie-uitdagingen nodig heeft. Laguna Burgos: "Dat klopt. Deze week oefenen we tegen zaterdag hoofdklasser SV Nootdorp en zullen we uit een ander vaatje moeten tappen. Voor de groep een uitdaging om met andere voetbalsituaties om te leren gaan."

TOGB-SEV 1-4

"We hebben mannelijke duels gespeeld en elke 2e bal gewonnen. Via het middenveld werden de kansen gecreëerd. We bleven de hele wedstrijd goed in de teamafspraken voetballen. Een mooie teamprestatie met redelijk voetbal maar vooral scherpte in elke linie en effectief in het afronden", vat trainer Denis Luhulima samen. Of dit het antwoord van zijn spelersgroep was op zijn besluit om na dit seizoen te stoppen bij SEV antwoordt Luhulima ontkennend. "Ik denk zelf van niet. Dit was één van de vele wedstrijden. Het voelt wel fijn dat we op deze manier wonnen. Dit was de beste wedstrijd tot nu toe! Vorig seizoen twijfelde ik al aan doorgaan. Op zaterdag sporten mijn zoon Cyrill (jeugdopleiding ADO Den Haag) en dochter Norah (korfbalclub KVS) ook, maar ik kan nooit kijken. Als een zondagclub mij de kans geeft zal ik zeker overwegen om een dergelijke uitdaging aan te gaan, maar mijn prioriteit ligt bij een goede afronding, dus promotie naar de 3e klasse, bij SEV."

RKAVV-Zuidland (vrouwen) 2-4

Stephanie Groenendijk, Mandy Martens en Jenske Kroes ontbraken nog bij het dappere RKAVV van interim coach Nikita van der Wijngaard. "Ik ben trots. Vlak voor rust met 10 'vrouw' hebben we Zuidland van het kastje naar de muur gespeeld. Twee lucky shots van hun en 3 ballen van de doellijn bij hun. Het had zomaar 5-4 kunnen zijn. Zij veel geluk en wij veel pech. Eigenlijk het verhaal van de competitie." Handhaven in 2B is nu het doel van de nummer voorlaatst. "We werken hard op de training om dit voetbal elke week op de mat te krijgen. Het gaat vanzelf onze kant op vallen is onze overtuiging. Aan degraderen wordt totaal niet gedacht. Tot de winterstop blijven Claudia, Jessie en ik aan het roer en daarna zien we wel verder. Wij concentreren ons op het voetbal."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>