Stompwijk'92 degradeert na één seizoen terug naar derde klasse | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
John Onderwater (Stompwijk'92) kreeg de eerste (kop)kans van de wedstrijd, maar miste (foto: AW).
John Onderwater (Stompwijk'92) kreeg de eerste (kop)kans van de wedstrijd, maar miste (foto: AW).

Stompwijk'92 degradeert na één seizoen terug naar derde klasse

  •   154 keer gelezen   Sport

Stompwijk'92-Xerxes DZB 2-4 (n.v.)

De nacompetitieduels kreeg Stompwijk'92 de kans om zich als debutant in de tweede klasse te handhaven. Vorige week op het veld van v.v. Moerkapelle verloor het elftal van trainer Erik van Manen na verlenging met 5-4. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden was DONK (Gouda) toen de betere ploeg.

Op het veld van DHC (Delft) kreeg een afwachtend Stompwijk'92 de betere kansen, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte voor het doel. In de reguliere speeltijd en in de verlenging nam Stompwijk'92 een voorsprong, maar het was niet genoeg. Na één jaar tweede klasse speelt de dorpsclub komend seizoen onder de nieuwe en in Delft aanwezige trainer Patrick Kamperveen weer in de derde klasse. Van Manen nam 18 man mee naar Delft, maar zag tot zijn verbazing onderweg Bo van Viegen en Bart van der Salm afhaken. "Tja voetbal is soms oneerlijk. Nick Ammerlaan had vlak voor tijd moeten scoren, maar miste op centimeters van het doel de laag ingespeelde bal van Enrico Geus compleet."

"En als je onderin staat zijn de lontjes kort. Bo van Viegen was na vorige week al teleurgesteld, en toen Bart van der Salm zondag tijdens de wedstrijdbespreking hoorde dat hij niet in de basis startte kwam hij in Delft niet opdagen. We zijn de nacompetitie met 18 man ingegaan. Je weet dan dat niet iedereen kan spelen. Door weg te blijven of weg te gaan stel je jezelf boven de groep. Tja dat is een keuze. Ik denk dat Rob van Benten en ik er het maximale uit hebben gehaald en naar eer en geweten hebben gehandeld. Het is nou eenmaal makkelijker als je bovenin draait."

Al met al vertrekt Van Manen met opgeheven hoofd naar het óók (naar de zaterdag 4e klasse) gedegradeerde Overbos. "Ik heb hier drie mooie jaren gehad, heb met alles en iedereen binnen en buiten Stompwijk goed samengewerkt, en kijk dan ook met een goed gevoel terug op mijn eerste periode als hoofdtrainer van een club."

Opstelling Stompwijk'92
Jesper van Leeuwen (83. Jordi Bennis); Sem van der Salm, Tim van Veen, Tim van Rijn, Donny van Marwijk; Pim van de Arend, John Onderwater (76. Daniël Knijf), Dennis van der Linden; Enrico Geus, Rick Luiten, Nick Ammerlaan. Doelpunten: Luiten (1-0) & Geus (2-1).


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>