Logo hetkrantje-online.nl
Tot slot werd er nog met alle actieve ouders en kinderen die een handje hadden meegeholpen, geposeerd voor een groepsfoto (foto: pr).
Tot slot werd er nog met alle actieve ouders en kinderen die een handje hadden meegeholpen, geposeerd voor een groepsfoto (foto: pr).

Speelplaats Da Costaplein aangepakt door buurtbewoners

  •   132 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Met een aantal buurtbewoners is op 24 november de speelplaats aan het Da Costaplein in Voorburg Oud-Midden aangepakt. 

De opkomst was groot en de gemeente heeft geholpen met materieel en door op maandag de opgeruimde bladeren op te komen halen. Tot slot werd er nog met alle actieve ouders en kinderen die een handje hadden meegeholpen, geposeerd voor een groepsfoto.

De samenstelling van de buurt verandert en de speelplaats aan het Da Costaplein is hard toe aan een upgrade. “Wij weten dat de gemeente al plannen heeft voor 2021, maar willen graag de buurt activeren en alvast de mensen betrekken; zowel jong als oud”, aldus buurtbewoner Jordy Boone.

Hij vervolgt: “Wij denken dat er behoefte is aan speelplaatsen voor kinderen - voor de kleinsten is er nog niet zo veel - maar ook ouderen willen misschien een fijn plantsoen om in te zitten of om er van een spelletje schaak te genieten. Daarnaast is er ruimte nodig waar jongeren, zonder overlast te veroorzaken, samen kunnen rondhangen.”

Daarom doet Jordy graag een oproep aan omwonenden: “Misschien heeft men suggesties? Of zorgen over zaken die spelen in onze buurt of wijk, waar we ook iets mee kunnen of moeten doen. Meld het ons dan via een e-mail aan: jordy@xs4all.nl.”

Meer berichten