Auke en Hilgien tijdens hun tocht voor onderzoek naar sarcoomkanker, waar hun Voorburgse vriendin Sanne aan lijdt (eigen foto).
Auke en Hilgien tijdens hun tocht voor onderzoek naar sarcoomkanker, waar hun Voorburgse vriendin Sanne aan lijdt (eigen foto).

Fietsen voor onderzoek naar sarcoomkanker

Actueel 516 keer gelezen

Voorburg - Sanne (41) uit Voorburg heeft sarcoomkanker, een zeldzame vorm van kanker in de weke delen die zich op relatief jonge leeftijd manifesteert. 

Auke en Hilgien uit Delft zijn 14 mei 2018 vanuit hun huis in Delft naar China gefietst. Afgelopen week behaalden zij 25.000 km op de teller. Ze fietsen o.a. om geld in te zamelen voor onderzoek naar sarcoomkanker.

Auke: “Ons doel was Nepal en 15.000km in 1 jaar en 15.000 euro. Het eerste doel is ruimschoots gehaald. Het 2e doel blijft achter. Reden genoeg hun doel bij te stellen en de reis in Azië te vervolgen.” Inmiddels zijn de twee weer in China met meer dan 25.000km op de teller. Zo hopen zij meer geld op te halen voor onderzoek.

Sanne: “Terwijl er bij de meeste soorten kanker er de laatste 20 jaar grote vooruitgang is geboekt qua overlevingskansen, is dat bij sarcomen niet het geval. Er gebeurd veel te weinig onderzoek naar sarcomen. Er moet meer geld komen om betere behandelingen mogelijk te maken. En daarom is het geweldig dat Auke en Hilgien zich inzetten om geld op te halen voor meer onderzoek.”

“Gelukkig zit ik zelf ook nog steeds op de fiets en breng elke dag m’n dochter (5) naar school. Ruim 3 jaar geleden had ik dat niet gedacht”, aldus De Voorburgse. “Ik kreeg te horen dat het sarcoom dat was weggehaald uit m’n been, was uitgezaaid naar m'n longen. Dan weet je hoe laat het is. Na verschillende chemobehandelingen, de afgelopen zomer, ben ik nu redelijk fit.”

“Er is nu inmiddels €4600,- ingezameld voor onderzoek en we willen dit bedrag dolgraag ophogen!", laat Auke weten. "Vanwege de zeldzaamheid wordt er weinig onderzoek gedaan naar deze vorm van kanker. We hopen dat iedereen die dit leest een bijdrage wil leveren via www.hdkt.nl/acties/fiets-naar-nepal.”

Uit de krant