Afbeelding

CDA wil vuurwerkverbod in hele gemeente

Actueel 484 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het CDA pleit voor een totaalverbod op het afsteken van vuurwerk in de dagen voor en na oud en nieuw in de gehele gemeente. Daartegenover wil het CDA dat de gemeente een gezamenlijk feest met oud en nieuw organiseert waar jong en oud kan genieten van een mooie, door de gemeente georganiseerde vuurwerkshow. 

De afgelopen jaren zijn de risico’s en hinder voor de omgeving, verwondingen, geluidshinder en gehoorschade, brand en vervuiling door fijnstof en kruit- en metaalresten duidelijk toegenomen. Het CDA vindt dat dit moet ophouden. Ook de maatschappelijke kosten voor inzet van politie, brandweer en ambulance die elke jaar weer op volle sterkte moeten uitrukken en daarbij steeds vaker geweld tegen het eigen personeel moeten ervaren, drukken onevenredig zwaar op de gemeenschap en op onze hulpdiensten. Dat wil het CDA met deze maatregelen indammen

Het CDA stelt daarom de vraag of de vuurwerktraditie opweegt tegen de bezwaren en de lasten die het veroorzaakt. Het antwoord daarop is wat hen betreft nee. Recente berichtgeving en rapportages in media en door hulpdiensten bevestigen een beeld waar niemand in Leidschendam-Voorburg gelukkig van wordt.

Het CDA voert deze week een peiling uit onder de inwoners van Leidschendam-Voorburg om het draagvlak voor een verbod te onderbouwen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant