Logo hetkrantje-online.nl
<p>Sinterklaas krijgt een warm welkom in Voorburg en neemt de tijd voor de kinderen langs de kant (archieffoto: Michel Groen).</p>

Sinterklaas krijgt een warm welkom in Voorburg en neemt de tijd voor de kinderen langs de kant (archieffoto: Michel Groen).

Ook geen 'alternatieve' sinterklaasintocht

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - In goed overleg tussen de Stichting Sint Nicolaas Evenementen (SSNE ) en de gemeente Leidschendam- Voorburg is besloten om dit jaar geen normale intocht te organiseren. Gezien de huidige situatie rond corona is een veilige ouderwetse intocht niet mogelijk.

"Omdat wij dit al zagen aankomen en wij vonden dat er wel iets gedaan moet worden rond de Sint in Leidschendam-Voorburg hadden wij voorgesteld aan de gemeente om een drive-intocht te houden. Families konden dan per auto of, voor de mensen zonder auto, lopend op bezoek bij de Sint en zijn roetveegpieten, uiteraard met gepaste afstand. Gezinnen die graag op bezoek wilden komen bij de Sint moesten dan voorafgaand aan het evenement een tijdslot reserveren", aldus SSNE. "Helaas hebben wij nu te horen gekregen dat ook de drive-intocht niet mag doorgaan. Wij zijn uiteraard erg teleurgesteld maar snappen dat het nu belangrijk is om het aantal besmettingen naar beneden te krijgen."

"Er is op bepaalde sites al veel gesproken over de wijze waarop de pieten in Leidschendam-Voorburg eruit zouden zien", vervolgt SSNE. "Als organisatie heeft SSNE besloten dat Sint Nicolaas voortaan roetveegpieten meeneemt. Daarnaast wilde de organisatie ook andere leden van de hofhouding van Sint Nicolaas introduceren, zoals zijn lakeien, bakkers, edellieden en jonkvrouwen. "Wij beseffen ons terdege dat wij hiermee wellicht heel veel commentaar gaan krijgen. Maar wat wij ook doen, voor- en tegenstanders zullen er altijd zijn".

Burgemeester Tigelaar: ”Stichting Sint Nicolaas evenementen steekt elk jaar met een groot team van vrijwilligers ontzettend veel energie, tijd en enthousiasme in het organiseren van een mooie Sinterklaasintocht voor de kinderen in onze gemeente. Dit jaar was er een creatief alternatief bedacht, de drive-intocht. Het is ontzettend jammer dat met de nieuwe aangescherpte coronamaatregelen dit ook niet door kan gaan. Maar gezondheid en het terugdringen van de besmettingen staat voorop. De maatregelen moeten de 2e coronagolf breken, zodat er op de langere termijn weer meer ruimte komt voor activiteiten.”

SSNE hoopt volgend jaar weer een normale intocht te kunnen houden.

Meer berichten