Logo hetkrantje-online.nl
<p>De adviseurs van Foreburgh Financi&euml;le Planning & Hypotheken staan u graag te woord.</p>

De adviseurs van Foreburgh Financiële Planning & Hypotheken staan u graag te woord.

TIP

Belastingvrij Schenken?

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - We naderen weer het eind van het jaar. Dat betekent dat we weer gaan kijken of we een deel van het vermogen kunnen overdragen naar de volgende generatie. Dit moet dan nog wel voor 31 december plaatsvinden zodat ook de vermogensrendementsheffing, belasting over het vermogen, lager uitvalt.

Als je schenkt is het wel belangrijk dat je de juiste voorwaarden aan de schenking meegeeft. Je wilt namelijk niet dat jouw schenking te zijner tijd bijvoorbeeld in een faillissement van je kind wordt betrokken. Of dat bij echtscheiding de partner de helft van dit bedrag kan opeisen. Het is dus in ieders belang om goede voorwaarden aan de schenking mee te geven.

Dit jaar mag je belastingvrij € 5.515 per kind schenken. Als je kind tussen de 18 en 40 jaar is mag je eenmalig een hoger bedrag (€ 26.457) schenken. Van belang is dat je niet eerder van een eenmalig verhoogde schenking gebruik hebt gemaakt. Voor een eigen woning kan het bedrag nog verder verhoogd worden tot eenmalig € 103.643. Mocht je dit bedrag niet direct kunnen vrijmaken mag dit bedrag ook verdeeld worden over uiterlijk drie aaneengesloten jaren. Uiteraard moet het kind in alle jaren aan de leeftijdsgrens blijven voldoen.

Wilt u optimaal profiteren van een verlaging van belasting en tevens controle houden over uw geld? Neem dan direct contact op met Foreburgh Financiële Planning & Hypotheken via tel. 070-4442222, of kijk op www.foreburgh-fp.nl.

Meer berichten