Logo hetkrantje-online.nl
<p>Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp&nbsp; (foto: pr).</p>

Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp  (foto: pr).

THEATER

Theatervoorstelling Alex Roeka in Theater Ludens

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Alex Roeka staat (vooralsnog) vrijdag 6 november in Theater Ludens met zijn theatervoorstelling ‘Rauwe Genade’. Aanvang 19.30 uur; entree €18. 

Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp. Gevraagd en ongevraagd komen familie, vrienden, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun verhalen, herinneringen, vragen, verwijten, hun vreemde gedachtespinsels, ideeën en plannen. Ondertussen stevig gebruik makend van de ijskast. Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want na een korte hapering in het creatieve proces vliegen de liedjes en verhalen er bij Roeka weer de een na de ander uit. Meer dan genoeg voor een nieuw theaterprogramma.

Dagblad van het Noorden over Alex Roeka: ‘boeiend en betrokken...geestig in de verhalen…intrigerend, met twee gedreven muzikanten.’

Haarlems Dagblad: ‘Roeka’s liedjes kloppen. De teksten, het rijm, de diepgang. Het is allemaal van zoveel hoger niveau dan wat je de godganse dag op de radio hoort. En dat dan gevat in een goed lopende en tot de verbeelding sprekende melodie... Een fraai retrospectief.’

Het dragen van een mondkapje (eventueel verkrijgbaar) is verplicht in Theater Ludens. Op je stoel mag het kapje af. Garderobe is dicht en er zijn geen drankjes verkrijgbaar.

Kassa open op woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl. Nadere info via tel. 070-3864880.

Meer berichten