Kinderen stellen vragen bij een burgemeestersontbijt elders in het land (foto: Joni Israeli).
Kinderen stellen vragen bij een burgemeestersontbijt elders in het land (foto: Joni Israeli).

Vijf basisscholen nemen deel aan Nationaal Schoolontbijt

Actueel 273 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Komende week nemen vijf basisscholen in Leidschendam-Voorburg deel aan het Nationaal Schoolontbijt. Op de scholen het St. Maartens (dinsdag), De Trampoline (woensdag), De Margriet, De Wegwijzer en Essesteijn (alle vrijdag) schuiven de leerlingen gezamenlijk aan tafel.

‘Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt’ is het thema van de landelijke ontbijtweek van 2-6 november. Hier doen 371 basisscholen in Zuid-Holland aan mee.

Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. Dit jaar wordt tijdens de 18e editie op zo’n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. Het thema dat dit jaar centraal staat, is: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. De kinderen worden op 2 november online verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal. In dat journaal is op diverse manieren het jaarthema terug te zien. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt op deze dag ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.

Voor een half miljoen kinderen verzorgt het Nationaal Schoolontbijt jaarlijks in deze week een gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Met speciaal lesmateriaal ontdekken kinderen hoe ze hun ontbijt leuker en beter maken. In het pakket vinden kinderen dit jaar een boek van Kolletje & Dirk (over het meisje met de toverstokken) en placemats. Groepen 7, 8 en de brugklas krijgen een doe-boek met puzzels, recepten, persoonlijke tests en wist-je-datjes over gezond ontbijten.

Uit de krant