Logo hetkrantje-online.nl
<p>Veel inwoners ondervinden geluidsoverlast door sportuitlaten onder auto&rsquo;s die veel kabaal maken en veel te hard rijden (tekst: Inge Koot). </p>

Veel inwoners ondervinden geluidsoverlast door sportuitlaten onder auto’s die veel kabaal maken en veel te hard rijden (tekst: Inge Koot).

Brullende uitlaten zorgen voor overlast

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Geluidsoverlast door sportuitlaten onder auto’s die heel veel kabaal maken en veel te hard rijden. Dat is de grote ergernis van menig bewoner in Leidschendam-Voorburg. De meesten hebben ook nog eens een ‘wastegate’ geïnstalleerd die voor de nodige knallen zorgt. Het lijkt een nieuwe hype te zijn die op meerdere plekken in de gemeente opspeelt. 

“Bijna elke avond is het raak: auto’s en motoren met extreem luide uitlaten scheuren met enorme snelheden over de Westvlietweg, Maanweg en andere straten op de Binckhorst”, zegt VVD fractievoorzitter Ole Heil. “Ook op de Mgr. van Steelaan, Rodelaan, Prins Bernhardlaan en Spinozalaan is het aan de orde van de dag. Dit zorgt niet alleen voor levensgevaarlijke situaties, het levert in de wijde omtrek ook grote geluidshinder op. Bewoners hebben hierover aan te bel getrokken bij de gemeente en de politie, maar de overlast duurt onverminderd voort. Naar verluid zijn dit overigens niet de enige plaatsen waar racende auto’s en motoren voor gevaarlijke situaties en grote geluidshinder zorgen.”

Bewoners van onder andere de wijk Vlietoevers ondervinden elke avond deze geluidsovelast. “Het zijn elke avond dezelfde gasten die over de Binckhorst via de Prinses Mariannelaan over de brug naar de Westvlietweg racen”, vertelt bewoner Chris Hilgersom. “Ik heb al filmpjes naar de gemeente en de politie gestuurd. Vorige week zijn er een paar van die gasten aangehouden door de politie maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Het is wachten op de eerste verkeersslachtoffers op de Westvlietweg bij Park Leeuwenbergh. Wat betreft de snelheid zijn er volgens mij simpele oplossingen, zoals een flitspaal of drempels!”

Ook in de Voorburgse wijk grenzend aan de Binckhorst ergert men zich rot aan de accelererende herrieschoppers. “Het is een bepaald slag mensen”, vertelt een bewoner die anoniem wil blijven. “Het zijn volgens mij diezelfde jongens die vroeger op Vespa’s de fietspaden onveilig maakte. Ze rijden nu in splinternieuwe Audi’s en Mercedessen. Hoe ze eraan komen is mij een raadsel. Als ze hier onder het Prinses Marianne viaduct rijden geven ze nog extra gas wat weer extra herrie veroorzaakt. Ook als ze de A12 oprijden accelereren zij nog eens extra.” De bewoner weet dat het probleem in heel veel steden speelt. De politie in Rotterdam meet met een speciale geluidsmeter of het voertuig het toegestane aantal decibels overschrijdt. De geïntegreerde camera legt de kentekens vast en zo kan de politie herrieschoppers aanhouden.

De VVD wil dat er een einde komt aan dit gevaarlijke en irritante verschijnsel en heeft vragen aan de burgemeester gesteld. De partij wil weten welke instructies de politie en handhavers hebben om de overlast tegen te gaan. Daarnaast roept zij de gemeente op om in samenwerking met Den Haag een einde te maken aan deze vorm van geluidsoverlast.

Meer berichten