Gerard de Gier met enkel van zijn kunstwerken (foto: Dick Janssen).
Gerard de Gier met enkel van zijn kunstwerken (foto: Dick Janssen).

Kleurrijke vrouwentorso op Stationsplein

Actueel 252 keer gelezen

Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg gaat op het Stationsplein een kunstwerk, in de vorm van een vrouwentorso met felle kleuren, plaatsen van de hand van Voorburger Gerard de Gier, die lijdt aan de spierziekte HMSN met ook een beperkte handfunctie.

Gerard de Gier (70) werkte tot 1999 in de Tweede Kamer, waar hij in dertig jaar tijd opklom van bode tot facilitair manager. Hij maakte ook deel uit van de facilitaire directie. De niet dodelijke spierziekte HMSN maakte echter een einde aan zijn loopbaan.  Behalve dat hij inmiddels in een rolstoel zit, zijn ook zijn onderarmen, handen en stem aangetast, is hij sneller vermoeid en kan hij niet zo goed meer tegen stress.

Van het ene op het andere moment kwam De Gier eigenlijk thuis te zitten en volgde een periode van veel ziekenhuisbezoeken en onderzoeken. Toen hij uiteindelijk in wat rustiger vaarwater terecht kwam, besefte hij dat hij wel wat wilde blijven doen en kwam zo op het idee om torso’s te gaan beschilderen. “Dat had ik al jaren in mijn hoofd toen ik langs een etalagepoppenwinkel reed. In 2014 heb ik een torso gekocht en ben aan de slag gegaan. Ik ging er blind in, maar het is een goede zet gebleken.”

Van alles wat De Gier verkoopt gaat, na aftrek van de kosten, een flink deel naar het Prinses Beatrix Spierfonds.

Bekijk voor meer info ook het artikel in Het Krantje ‘Van bode in Tweede Kamer tot kunstenaar‘.

Uit de krant

Uit de krant