Logo hetkrantje-online.nl
<p>De eerste drie nieuwe partners hebben maandag 11 oktober onder toeziend oog van wethouder Van Eekelen van Sport getekend voor aansluiting bij de JOGG-aanpak (foto: pr JOGG)</p>

De eerste drie nieuwe partners hebben maandag 11 oktober onder toeziend oog van wethouder Van Eekelen van Sport getekend voor aansluiting bij de JOGG-aanpak (foto: pr JOGG)

Nieuwe samenwerkingspartners Goed bezig!

  •   keer gelezen   Actueel

Zes nieuwe partners hebben zich aangesloten bij de JOGG-aanpak. Hiermee gaan ze de belofte aan om zich in te zetten om kinderen op een gezond gewicht te houden in Leidschendam-Voorburg. 

De eerste drie partners hebben maandag 11 oktober getekend onder toeziend oog van wethouder Van Eekelen van Sport. Dit gebeurde bij basisschool De Driemaster in Voorburg, onder het genot van een gezond hapje en sapje. “De titel van het plan van aanpak: ‘It takes a village to raise a child’ geeft op een mooie manier aan dat we het zorgen voor een gezonde jeugd en dus ook een gezonde toekomst, samen moeten doen”, gaf Wethouder Van Eekelen aan.

De nieuwe partners zijn: Stichting Techniekmenu, PC de Driemaster, STAPFOODS, Hart voor Voeding, DAK kindcentra en Woej. Samen zetten zij zich in om meer dan 89% van de kinderen op een gezond gewicht te krijgen. Iedere partner doet dit op zijn eigen manier, binnen de eigen omgeving. Cindy Ciere, directeur van de Driemaster: “Op onze school zijn we actief met het Vignet Gezonde School - thema Voeding. De kinderen drinken water op school en we hebben een mooi aanbod voor kinderen met overgewicht.”

Goed Bezig! werkt ook samen met lokale media, scholen, supermarkten en diverse beweegaanbieders. Zij hebben een belangrijk aandeel in de gezonde omgeving voor kinderen van 0-19 jaar.

Meer berichten