Camerabeelden van de vrouw die geld pint met de bankpas van de 70-jarige Voorburger (foto: Politie.nl).
Camerabeelden van de vrouw die geld pint met de bankpas van de 70-jarige Voorburger (foto: Politie.nl).

Bejaarde man bijna 4.000 euro afhandig gemaakt

Actueel 1.170 keer gelezen

Voorburg - Een 70-jarige man uit Voorburg is bijna 4000 euro kwijt geraakt aan oplichters die zich voordeden als bankmedewerkers die hem wilden helpen. Een deel van dat geld is opgenomen bij een Albert Heijn en daarbij is een vrouw in beeld waarvan de politie wil weten wie het is. Voor deze zaak is deze week aandacht gevraagd in een uitzending van Team West.

Het slachtoffer wordt op 24 augustus gebeld door iemand die zegt van de bank te zijn. Er zou een poging worden gedaan om 900 euro van zijn rekening over te boeken naar een rekening in België. Maar hij heeft geluk: de bank heeft dat voorkomen. Om de rest van zijn geld veilig te stellen, moet hij dat overmaken naar een zogenaamde kluisrekening, houdt de nep-bankmedewerker hem voor.

Op aanwijzing van de man aan de telefoon doet de man wat hem wordt gevraagd. Als alles ‘veilig is gesteld’, wordt hem verteld dat iemand anders meteen zijn pinpassen thuis komt ophalen zodat die vernietigd kunnen worden. Even later staat er inderdaad iemand voor de deur die de pasjes meeneemt.

Vlak daarna is er 4000 euro van de rekening van de man verdwenen. Een deel van dat geld, 590 euro, is gepind bij de Albert Heijn aan de Koningin Julianalaan in Voorburg. Een vrouw komt om 18.45 uur de winkel binnen en blijft negen minuten bij de geldautomaat staan. In die periode zijn er twee transacties van de rekening van het slachtoffer gedaan.

Team West. Herkent u de vrouw? Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070 Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem.

Zie hier de uitzending van Team West.

Uit de krant