De begeleidingsgroep adviseert over de keuze van een adviesbureau voor te nemen verkeersmaatregelen in het Damcentrum.
De begeleidingsgroep adviseert over de keuze van een adviesbureau voor te nemen verkeersmaatregelen in het Damcentrum.

Gemeente wil weer bewoners Damplein in begeleidingsgroep

Actueel 369 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente wil graag dat enkele bewoners van het Damplein zich melden om mee te denken in de begeleidingsgroep 'Beter benutten'. Deze begeleidingsgroep adviseert over maatregelen om de verkeersdruk in en om het Damcentrum te verbeteren.

De gemeente zegt het belangrijk te vinden dat de leden van de begeleidingsgroep alle verschillende ideeën en belangen op tafel krijgen en met elkaar bespreken. Dat geldt ook voor de belangen van de inwoners van Damplein. De gemeente wil daarom de twee opengevallen plekken zo snel mogelijk invullen. Die zijn vrijgekomen doordat twee vertegenwoordigers van de bewoners van het Damplein zich hebben teruggetrokken.

Betreffend tweetal gaf daarbij als reden (onder meer) aan dat zij geen aparte gesprekken konden hebben met de gemeente en onvoldoende ruimte ervoeren om over hun belangen en ideeën door te praten. De gemeente meldt hun besluit te respecteren, maar is van mening dat de gesprekken tegelijkertijd met alle andere deelnemers in de begeleidingsgroep gevoerd moeten worden.

In de begeleidingsgroep werken verschillende partijen (waaronder bewoners, ondernemers, Fietsersbond) met de gemeente aan een samenhangend pakket maatregelen. Hiervoor zijn twee à drie bijeenkomsten in de komende maanden voorzien. De begeleidingsgroep biedt de resultaten dit najaar als advies aan het college van burgemeester en wethouders aan. Vandaag adviseert de begeleidingsgroep over de keuze van een adviesbureau voor de te nemen verkeersmaatregelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant