Haal kleur in je tuin met de mooiste hortensia's. Ze zijn er in verschillende soorten en kleuren.
Haal kleur in je tuin met de mooiste hortensia's. Ze zijn er in verschillende soorten en kleuren.

De mooiste hortensia’s vind je bij Intratuin

Ingezonden 1.009 keer gelezen

Regio - De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant. In de meeste Europese tuinen is er wel één te vinden. Wat veel mensen niet weten is dat er heel wat bijzondere soorten zijn. Door hun rijkdom aan kleur en hoeveelheid bloemen zijn ze stuk voor stuk een geweldige aanwinst voor je tuin, terras of balkon. Kom langs bij Intratuin Zoetermeer om ze te bekijken.

Dat hortensia’s zo populair zijn, hebben ze vooral te danken aan hun lange bloeitijd en de ruime keuze in soorten. De Pluimhortensia (Hydrangea paniculata) is wellicht de meest geziene soort, maar ook de Boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) en Sneeuwbalhortensia (Hydrangea arborescens ‘Annabelle’) zie je vaak terug in tuinen. De Klimhortensia (Hydrangea petiolaris) is een zelf hechtende klimmer die je tegen een muur of schutting kan laten groeien. Bij Intratuin Zoetermeer staan deze en vele andere soorten nú in de winkel.

De hortensia is een plant met vele voordelen. Eén daarvan is dat de bloemen van de hortensia heel lang mooi blijven. Je kunt met gemak een half jaar aan één stuk door genieten van de hortensia. Een ander voordeel is dat de plant heel makkelijk in onderhoud is. Je hoeft eigenlijk alleen maar te zorgen voor voldoende water. Dit maakt de hortensia’s zeer geschikt voor onderhoudsarme tuinen. In de herfst kun je al het gevallen blad gewoon laten liggen. Die bladeren vergaan en vormen een mooie voeding voor de planten.

Als je wilt dat je hortensia elk jaar weer volop bloeit is wat verzorging nodig. Dat betekent snoeien op het juiste moment en op de juiste manier, water geven én bemesten. Met de juiste zorg blijven ze nog mooier. Wanneer een hortensia gesnoeid mag worden, hangt af van de soort hortensia. De hortensia soorten die bloeien op oude takken hoeven eigenlijk niet gesnoeid te worden. Alleen de uitgebloeide bloemen moeten geknipt worden, vlak boven het bovenste paar nieuwe knoppen. Van de hortensiasoorten die bloeien op nieuwe knoppen kunnen zowel alleen de oude bloemen, als de oude takken en bloemen gesnoeid worden. Snoei deze soorten eind februari begin maart. De oude bloemen beschermen de hortensia planten tegen vorst.

Geef na het snoeien de planten speciale langwerkende hortensiamest of ‘gewone’ organische mest. Ze bevatten veel voedingsstoffen en sporenelementen. De mest werkt ongeveer drie maanden. Halverwege de zomer, begin juli, verwen je de hortensia’s nogmaals met een extra portie mest. Zo zorg je ervoor dat ze elk jaar weer uitbundig bloeien.

Wil je ook een hortensia kopen? Bij Intratuin Zoetermeer heb je volop keuze en word je graag geholpen als je nog vragen hebt. De Hortensia is verkrijgbaar in verschillende kleuren én soorten.

Uit de krant