Marc du Chatinier (Forum Sport) scoort hier de 1-2 op aangeven van Mike de Graaf (rechts).
Marc du Chatinier (Forum Sport) scoort hier de 1-2 op aangeven van Mike de Graaf (rechts).

Hoofdtrainer Forum Sport Dennis den Turk is gematigd tevreden

Sport 356 keer gelezen

Voorburg - S.V. Honselersdijk-Forum Sport (1-3) was voor beide clubs de tweede van 8 Metropoolregio Rotterdam Den Haag Derby’s (VELO, Nootdorp, Die Haghe, Forum Sport, S.V. Honselersdijk) die beide clubs dit seizoen in de Zaterdag Eerste Klasse A (26 wedstrijden) voetballen. 

Vooraf stonden beide clubs nog op 0 punten. Monnickendam (1-3) en Voorschoten’97 (3-2) waren te sterk voor S.V. Honselersdijk geweest; Forum Sport verloor van SV Nootdorp (2-3). Het competitieduel bij Argon (2-2) wordt zaterdag 13 november uitgespeeld na een ongeval van een Argon-speler op het veld vorige week. De zon scheen op het gezellige sportpark De Strijphorst. En dat schijnt hij voor Forum Sport deze week nog steeds. Hoofdtrainer Dennis den Turk kent geen hoofdbrekens.

Het competitieduel was nog maar nauwelijks onderweg of Steyn de Bruijn (17!!) scoorde al namens de club waar Forum Sport Legende (naast oud-doelman Johan de Vries (500+ duels in Forum Sport 1) André Lourens trainer van is. “We waren nog niet goed bij de les, wat natuurlijk nooit gebeuren mag”, zegt Forum Sport-trainer Dennis den Turk, die Westlander, routinier en centrale verdediger Jordi de Wit (ex-Westlandia & -RKAVV) nog naast zich op de bank had zitten. “Hij is net vader geworden en heeft 2 jaar geen competitiewedstrijd gevoetbald. Niet alleen door corona, maar ook door een ingetrokken overschrijving naar Nootdorp waardoor hij een jaar alleen maar bij ons heeft getraind. Ook heeft hij blessures in zijn lange trainingsperiode bij ons gehad. Je kunt niet zomaar 2 seizoen wedstrijdritme missen, maar hij zal dit seizoen absoluut nog wel van waarde voor ons gaan zijn!”


Hoofdtrainer Dennis den Turk (Forum Sport) ziet hoe Pjer Bom (rechts) Steyn de Bruijn passeert (foto’s & tekst: AW).

Halverwege de eerste helft benutte Haitam el Marid (ex-RKAVV & -RKDEO) een strafschop, nadat een andere nieuweling in de spelersselectie van het trainersduo DenTurk-Marcel l’Ami Lucius Gyamfi in de ‘16’ flink op zijn benen was aangetikt. Marc du Chatinier (assist aanvoerder Mike de Graaf) en invaller Lorenzo Seymonson zorgden voor de 1-3 eindstand. “En dat vind ik nog zachtjes uitgedrukt”, zegt Den Turk. “We hebben legio kansen en mogelijkheden gehad. Nychel l’Ami trof de paal en Seymonson de lat. Na de 52e minuut scoorden we helaas niet meer. Enige minpuntje vond ik nog dat onze aanvoerder de keeper van Honselersdijk nog een gele kaart probeerde aan te naaien door over een ongelukkige en onopzettelijke handsbal bij de scheidsrechter te gaan vragen om een kaart. Daar zal ik het nog met hem over hebben. Dat hoort niet. De scheidsrechter had ons al een vrije trap gegeven en er verder geen consequenties aan verbonden.”

Deau den Turk
Rondom de wedstrijd werd Den Turk op de hoogte gehouden over het verloop van de eerste klassieker in het vrouwenvoetbal Jong Feyenoord-Jong Ajax. Zijn dochter Deau voetbalt vanaf dit seizoen bij Jong Ajax, de club waar hij van zijn 11e tot 18e ook voor voetbalde. “Ze begon op de bank dus toen heb ik mijn telefoon uitgezet. Na de wedstrijd had ze geappt dat ze nog 5 minuten had meegedaan, bijna bij haar 1e balcontact had gescoord en dat ze met 0-2 gewonnen had.” Tot nu toe moet Deau den Turk het bij Jong Ajax en Oranje MO17 doen met invalbeurten. Vader Dennis: “In alle opzichten is het wennen voor haar. De dagelijkse treinreizen en haar opleiding Sport & Bewegen op het trainings/opleidingscomplex van Ajax. Iedere ochtend met haar elektrische step en een volle rugzak van huis in een nieuwe wereld. Ze komt ‘maar’ van clubs als RKAVV, Forum Sport en Wilhelmus hè! En dat bedoel ik niet lelijk. Het is gewoon de realiteit. Ze komt er wel. Zolang ze maar plezier in het spelletje en het leven houdt.”

Hoofdtrainer Dennis den Turk (Forum Sport) ziet hoe Pjer Bom (rechts) Steyn de Bruijn passeert (foto’s & tekst: AW).

Uit de krant

Uit de krant