Job Teurlinx is volleyballer bij VOLEVO en heeft een vriend: "Sport is superbelangrijk, laat je niet tegenhouden."
Job Teurlinx is volleyballer bij VOLEVO en heeft een vriend: "Sport is superbelangrijk, laat je niet tegenhouden."

Campagne ‘Sport voor iedereen’ gelanceerd

Sport 149 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De campagne ‘Sport is voor iedereen’ staat in het teken van het stimuleren van teamsport voor iedereen, onafhankelijk van afkomst, geaardheid, geloof, leeftijd of beperking. 

Met de video ‘Sport is voor iedereen’ wil SenW inwoners in Leidschendam-Voorburg enthousiasmeren om te gaan sporten bij een vereniging. Ook worden sportverenigingen aangemoedigd om zich open te stellen voor de uiteenlopende doelgroepen en een aangepast sportaanbod te creëren.

De campagne past heel mooi in het lokale sportakkoord. De focus ligt op het verhogen van het aantal deelnemers uit diverse doelgroepen aan teamsporten. In het filmpje zie je Geurt Thomas (72) walking voetballen bij SEV, Sandy Alhassan, een meisje uit Syrië, basketballen en Job Teurlinx, die een vriend heeft, volleyballen bij VOLEVO. Daarnaast zijn er nog drie sportambassadeurs: aangepast sporter Jacco Holthuis (Roeivereniging Rijnland), scheidsrechter Luca Cantineau en Jessy van Leeuwen, vrouwenvoetbal (RKAVV).

Samen hopen zij mogelijke taboes te doorbreken en sporten op inclusieve wijze te promoten, te laten zien dat het kan. Job Teurlinx, volleyballer bij VOLEVO: “Sport is superbelangrijk en brengt je ontzettend veel. Je moet je niet laten tegenhouden en iets zoeken dat bij je past.” Het filmpje is te zien op de sociale media kanalen van SenW, Facebook en Instagram en
op het YouTube kanaal van SenW: https://youtu.be/3io7SVOCdls.


Winactie

Aan de campagne is ook een winactie gekoppeld. Plaats met je team een foto op Instagram, waarbij je een hart op je hand tekent en deze laat zien. Tag SenW in je bericht en gebruik de hashtags #sportisvooriedereen #ikdeelmijnverhaal. Dit kan tot en met 14 februari 2022 en op 22 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Uit de krant