Veelvraat strandvoetballer Jeffrey Spaans (rechts) duelleert met een speler van SV Duindorp (foto: Alexander Wagener).
Veelvraat strandvoetballer Jeffrey Spaans (rechts) duelleert met een speler van SV Duindorp (foto: Alexander Wagener).

RKAVV in Haaglanden Beach Soccer League

Sport 100 keer gelezen

DEN HAAG - In het Scheveningse Beach Stadium, direct ten noorden van de havenmonding, werden vrijdagavond de eerste wedstrijden in de Haaglanden Beach Soccer League gevoetbald.

Zondag hoofdklasser RKAVV verloor van het Haagse Beach Soccer eredivisie competitieteam VVS Den Haag (3-2) en Delft (2-0), en won van SV Duindorp (3-1). De wedstrijdenreeks, een activiteit van Haaglandenvoetbal.nl i.s.m. Beach Soccer Nederland en Go-Marketing, wordt vrijdagavond 6 juli (v.a. 19:00 uur!) voortgezet en afgesloten. RKAVV speelt dan nog tegen HBS (met de in het zand verrassend sterke oud-prof Jan-Paul Saeijs).

De zes teams in de Haaglanden Soccer Beach League ontmoeten elkaar eenmaal. Voor het winnende team wacht niet alleen de Haaglanden Beach Soccer Cup, maar ook deelname aan de finaledag om de KNVB Beach Soccer Cup met de teams uit de nationale eredivisie beach soccer. Het winnende team is dan op zaterdag 14 juli samen met BS Hoorn en BS Nijnsel ingedeeld in poule D. Daarnaast krijgt het winnende team een uitnodiging voor het bijwonen van het Europees Kampioenschap Beach Soccer voor landenteams, dat van 23 tot en met 26 augustus in het Scheveningen Strand Stadion wordt gespeeld. RKAVV heeft na vrijdagavond nog een kans op plaatsing voor die eindronde, waaraan het buiten mededinging spelende VVS Den Haag sowieso al meedoet. Tot het team van RKAVV behoren de doelmannen Kevin Jansen en Nitesh Khedoe (ex-Excelsior A1), Jeffrey Spaans, Jimmy Hagenaar, Robin Steffens, Michael Drosten, Rob van Min, Yannick Blom, Sjors Verhagen en Robin Diets. Teamcoach is Hans van der Helm. Zijn zoon Niels nam bij afwezigheid van zijn vader de honneurs waar. Blom zat geblesseerd op de tribune. Jansen, Verhagen en Diets waren verhinderd.

VVS Den Haag-RKAVV was vrijdagavond de openingswedstrijd van het toernooi. RKAVV kwam al snel op een 3-0 achterstand, maar het toonde veerkracht. Jeffrey Spaans en Michael Drosten brachten de Leidschendammers terug in de wedstrijd. De tijd (2 x 7,5 minuut) was echter te kort om nog langszij te komen. Van SV Duindorp werd met 3-1 gewonnen door doelpunten van Jim Hagenaar (1-0), een eigen doelpunt (2-0) en Rob van Min (3-1). RKAVV en DVV Delft (nog zonder RKAV- aanwinst Sander van Akkeren) moesten winnen om de aansluiting met HBS te houden. Het duel leek lang op 0-0 te gaan eindigen, maar de Delftenaren sloegen vlak voor tijd toch nog tweemaal toe. Om in aanmerking te komen voor eremetaal moet vrijdagavond van ODB en zondag topklasser HBS gewonnen worden.

Vorig jaar nam RKAVV ook al deel aan het toernooi. Toen waren Sander van Akkeren en Tzvetan Deyanov de initiatiefnemers tot deelname. Beide spelers stopten met voetballen bij RKAVV. Yannick Blom nam de organisatie van het team voor zijn rekening. De vrijdag geblesseerde non playing captain hoopt er vrijdag weer bij te zijn. Strandvoetbal is een welkome aanvulling in het voetbal, dat tussen het einde van het oude en het begin van het nieuwe seizoen de spelers in conditie houdt. Jeffrey Spaans heeft nog geen vakantie gehad sinds het seizoen bij RKAVV erop zit. “Ik speel competitie bij VVS Den Haag, maar dit toernooi doe ik bij mijn club RKAVV mee.” Hij ziet de strandsport als een welkom tijdverdrijf. “Zon, zee en gezelligheid. Dit is beter dan voetballen op straat.” Voor het op peil houden van zijn conditie hoeft hij het niet te doen. “Ik loop toch altijd al vooraan bij de looptrainingen en ben veel bezig met sporten. Ik ga pas op vakantie naar Barcelona als de strandvoetbalcompetitie erop zit en we met RKAVV weer beginnen te trainen voor het nieuwe seizoen.”

De KNVB en Beach Soccer Nederland hebben het plan opgevat om de eredivisie strandvoetbal teams bij bestaande amateurvoetbalverenigingen onder te brengen. VVS Den Haag zou dan bij topklasser svv Scheveningen kunnen worden ondergebracht. Bij Vredenburch in Rijswijk is al een volledig ingericht strandvoetbalveld neergelegd, waar bijvoorbeeld het Nederlands Beach Soccer Team wekelijks traint. RKAVV heeft geen concrete plannen in die richting, zegt clubwebsite webmaster Peter Haneveld.

“Onze sponsorcommissie onder leiding van Marcel Gräffner heeft wel eens geprobeerd een strandvoetbaltoernooi op het Kennedyplein van de grond te krijgen, maar daar zaten te veel mitsen en maren aan. Het blijft wel in onze gedachten spelen.” Ruimte voor een strandvoetbalveld op het eigen sportpark De Kastelenring is er bovendien volgens Haneveld niet. “Ondanks de hoge bespeelbaarheid van de kunstgrasvelden komen SEV en RKAVV ruimte tekort. Ik zou niet weten waar we zo’n veld neer kunnen leggen. Destijds wilden we al het voetbalveld van Schakenbosch overnemen, maar dat kan nu niet meer.” (Onder de oude naam Schakenbosch verrijst op die plek een behandel- en verblijfscentrum voor verstandelijk beperkte jongeren met psychiatrische problematiek, red.).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant